Παρουσίαση προϊόντων

4G Routers για φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα

Γιατί είναι απαραίτητο ένα 4G Router σε μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ή αιολικό πάρκο;

Ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι των φωτοβολταϊκών και αιολικών εγκαταστάσεων είναι πως η απομακρυσμένη συνήθως τοποθεσία τους δε δίνει τη δυνατότητα ύπαρξης σταθερής ADSL γραμμής Internet που θα διευκολύνει την παρακολούθηση και εποπτεία του σταθμού.

Παρά το γεγονός λοιπόν πως σε αρκετές ευρείας κλίμακας εγκαταστάσης έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά για την έλευση δικτύου οπτικών ινών, η καλύτερη και πλέον οικονομική λύση παραμένει η χρήση 3G / 4G Routers που συνδέουν τον φωτοβολταϊκό σταθμό / αιολικό πάρκο με το κέντρο ελέγχου και χαρίζουν άπειρες δυνατότητες καταγραφής της παραγωγής, μέτρησης της απόδοσης αλλά και απομακρυσμένου ελέγχου συσκευών (reset, ON/OFF λειτουργίες κλπ.)

Μπορούμε να αναλογιστούμε πως κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ή εγκατάσταση αιολικού πάρκου έχει ανάγκη την ύπαρξη δικτύου Internet για τις παρακάτω λειτουργίες:

Μέτρηση μεγεθών ισχύος εγκατάστασης

Αποστολή δεδομένων παραγωγής (ισχύς, ρεύμα, τάση, συνολική απόδοση έργου) και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τη δυνατότητα των συσκευών καταγραφής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν π.χ. οι συσκευές επιτήρησης της εταιρείας SMA, όπου χρησιμοποιούνται Webboxes για την καταγραφή της παραγωγής των Inverters που λειτουργούν στο πάρκο. Τα Webboxes συνδέονται με τους Inverters και καταγράφουν ανά τακτά διαστήματα κάθε σχετική μέτρηση. Μέσω της σύνδεσης Internet, είναι δυνατή η ενημέρωση του κέντρου για τη στιγμιαία και συνολική παραγωγή κάθε Inverter και την άμεση λήψη μέτρων σε περίπτωση που διαπιστωθεί προβληματική λειτουργία λόγω χαμηλής παραγωγής ή ενδείξεων τάσης – θερμοκρασίας κλπ. που δε συνάδουν με τις αναμενόμενες.

Πέρα από το σύστημα καταγραφής της SMΑ, υπάρχουν πολλά ακόμη συστήματα που καταγράφουν την παραγόμενη ενέργεια και μπορούν να αποστείλουν στοιχεία πραγματικού χρόνου. Χαρακτηριστικό επίσης παράδειγμα αποτελούν οι λύσεις της Schneider Electric (π.χ. Power Logic EGX 3000).

Δείτε παρακάτω μια λίστα από Routers της Teltonika που αποτελούν ιδανικές επιλογές για μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση / εγκατάσταση ανεμογεννητριών:

4G DUAL SIM RUT950

259 €


 Το RUT950 είναι ένα 4G router με ασύρματη σύνδεση υψηλής ταχύτητας, 4 θύρες ethernet και εσωτερικό DC-HSPA modem το οποίο μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 42 Mbps.

3G EDGE GSM RUT104

270,17 €


 Ασφαλής επικοινωνία και απομακρυσμένη παρακολούθηση ηλεκτρονικών συστημάτων ή δικτύων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, καθώς και για internet σε ΜΜΜ, το σκάφος ή το εξοχικό.

3G EDGE GSM RUT500

149 €


 Το RUT500 είναι ένα HSPA και 3G router με ασύρματη σύνδεση υψηλής ταχύτητας, 4 θύρες ethernet και εσωτερικό HSPA+ modem το οποίο μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 21 Mbps.

Λειτουργία συστήματος συναγερμών και συστήματος παρακολούθησης μέσω καμερών

Ανάλογα με τις δυνατότητες του συστήματος συναγερμού, μπορεί να αποστέλλονται ειδοποιήσεις μέσω 4G σήματος σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο ελέγχου, ενώ ταυτόχρονα οι κάμερες να καταγράφουν real-time video που παρακολουθούν οι εργαζόμενοι στο κέντρο ελέγχου της επιχείρησης. (Σχετικά με συστήματα παρακολούθησης, επισκεφθείτε το αντίστοιχο τμήμα του Plantron, για να επιλέξετε από μια τεράστια γκάμα ειδών).

Είναι σύνηθης τακτική περιμετρικά του φωτοβολταϊκού πάρκου να χρησιμοποιούνται συστήματα παρακολούθησης για την διασφάλιστη της ακεραιότητας του εξοπλισμού. Ανάλογα με την εμβέλεια των καμερών και του συστήματος συναγερμού, τοποθετούνται ανά τακτά διαστήματα στύλοι που φέρουν κάμερες (π.χ. IP κάμερες) και δέκτες και πομπούς ώστε να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες ζώνες συναγερμού. Οι κάμερες μπορούν να είναι διαθέσιμες όλο το 24ωρο ή απλά να ενεργοποιείται η καταγραφή μόλις παραβιαστεί μια ζώνη συναγερμού. Σε κάθε περίπτωση, μέσω της ύπαρξης δικτύου Internet, είναι δυνατή η απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω εικόνας και video της εγκατάστασης καθώς και η ενημέρωση για alarm συναγερμού ή απομακρυσμένο reset του συστήματος συναγερμού.

3G/GSM RUT230 Teltonika

167 €


 Το RUT230 είναι ένα οικονομικό και ισχυρό router για επαγγελματικές εφαρμογές. Το router παρέχει υψηλή απόδοση για επικοινωνία μέσω του κυψελωτού δικτύου.

4G DUAL SIM LTE GSM RUT955

352 €


 Ιδανικό Router για αυτούς που θα ήθελα να έχουν internet εν κινήσει ή σε απομακρυσμένες περιοχές, καθώς δεν χρειάζεται να το συνδέσετε σε κάποια πρίζα τηλεφώνου.

4G LTE GSM RUT550 Teltonika

340,74 €


 Το RUT550 είναι ένα 4G router με ασύρματη σύνδεση υψηλής ταχύτητας , 4 θύρες ethernet και εσωτερικό DC-HSPA modem το οποίο μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 42 Mbps.

Απομακρυσμένος Έλεγχος Συσκευών

Κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση (ή αντίστοιχα εγκατάσταση ανεμογεννητριών) αποτελείται από ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένου reset ή απομακρυσμένου ON/OFF. Η σύνδεση μέσω Internet δίνει τη δυνατότητα στο κέντρο ελέγχου να ενεργεί κατά περίσταση, χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταφορά στο σημείο του έργου, κάτι που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνει απομακρυσμένο reset σε κάποιο μετρητή που έχει τοποθετηθεί π.χ. δίπλα σε inverter, όταν διαπιστωθεί πρόβλημα στη λειτουργία του.


Επιλέξτε από μια ευρεία γκάμα προϊόντων του Plantron. Βρείτε κάμερες ασφαλείας (ΙP, ασύρματες, δικτυακές, κλπ) και συναγερμούς που ταιριάζουν στις ανάγκες σας, είτε πρόκειται για την ασφάλεια του σπιτιού σας είτε για την επαγγελματική σας εγκατάσταση.

Από όλα τα παραπάνω διαπιστώνουμε πως η ύπαρξη δικτύου σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς και εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων είναι ζωτικής σημασίας για την καταγραφή και τη μέτρηση των δεδομένων τους και όχι μόνο. Η ολοκληρωμένη σειρά από Router της Teltonika που προσφέρεται μέσω του Plantron.gr παρέχει πλήρεις λύσεις για κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση και εγκατάσταση αιολικού πάρκου, χαρίζοντας αξιοπιστία και υψηλή ποιότητα.


Δείτε όλα τα προϊόντα του Plantron – Αγοράστε ηλεκτρονικά κορυφαίας ποιότητας